#

У Білій Церкві встановили унікальні мініскульптури (ФОТО)

28.01.2022 12:20
У Білій Церкві встановили унікальні мініскульптури (ФОТО)
Фото з місця події

Стало відомо, що Білу Церкву прикрасили незвичними скульптурами, які роблять місто цікавим із туристичної точки зору

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Еспресо: Біла Церква" у Facebook.

Дану ідею зі скульптурами вирішив втілити у життя Юрій Колотницький. Він подав свій проєкт на громадський бюджет, де переміг та отримав 300 тис грн на його реалізацію.

Автор розповідає, що над розробкою працювала ціла команда фахівців. На це їм знадобилось майже два роки.

Юрій Колотницький каже:

Минулого року наша команда перемогла в громадському бюджеті. Буде втілено відразу три проєкти, які будуть присвяченні відомим історичним персонажам Білої Церкви, історичним подіям, а також цікавим моментам. 30 скульптур ми будемо вже розміщувати по всьому місту. Якщо все буде добре, то до кінця цього року це буде вже 42 скульптурки. Але ми не плануємо зупинятися.

Далі зауважується, що ідея такого проєкту не нова, але ексклюзивна. Над фігурами працював талановитий білоцерківський скульптор Максим Василенк. Також говориться, що згодом до скульптур додадуть інформаційні дощечки та QR-коди. Відомо, що наразі з 12 мініскульптур встановлено тільки 10.

Нагадаємо, що  25 січня на засіданні виконкому Білоцерківської міськради затвердили рішення про присудження молодіжної літературно-мистецької премії імені Миколи Вінграновського Білоцерківської МТГ за 2021 рік.


Читати "Моя Київщина" у Telegram