#

У Білій Церкві відкриють сучасний кардіоцентр

03.02.2019 14:50
У Білій Церкві відкриють сучасний кардіоцентр
Ангіограф

У Білій Церкві цього року відкриють кардіоцентр з сучасним ангіографом, що дозволить рятувати життя людей з гострою серцево-судинною патологією

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт "Децентралізація".

Ангіограф буде придбано у межах урядової програми з розширення мережі кардіоцентрів за умов співфінансування з місцевим бюджетом. Кошти на закупівлю ангіографа передбачені в бюджеті‑2019.

Ангіографи необхідні для діагностики та лікування патологій судин людського організму. За його допомогою лікарі можуть розпізнати зміни у судинах та провести лікування, зокрема, стентування, щоб врятувати людині життя.

Кардіоцентр працюватиме в режимі 24 години на добу, без вихідних. Кожна людина, яка потрапить до нього з гострим інфарктом міокарда, тобто потребуватиме термінової медичної допомоги, отримає безкоштовне обстеження та лікування, оскільки стенти та необхідні медичні матеріали закуповують державним коштом. Швидка діагностика та стентування знижує рівень смертності від інфаркту майже вчетверо.

Щороку в Україні 40 тисяч людей з інфарктом потрапляють до лікарень, 16 тисяч серед них потребують негайного стентування. Саме тому Уряд розширює мережу кардіоцентрів, щоб хворі з серцево-судинними недугами мали можливість вчасно одержати професійну допомогу лікарів.

Важливо, щоб пацієнт із гострим інфарктом потрапив до кардіоцентру якнайшвидше, адже від цього залежить його життя. Тому нові кардіоцентри розташовують на території країни таким чином, щоб "швидка" могла доправити пацієнта у відділення впродовж двох годин.

Нагадаємо, що для Білоцерківського пологового будинку закуплять сучасне обладнання на понад 4 млн грн за рахунок залишку субвенції з державного бюджету.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: