#

У Білогородці оскароносний режисер знімає фільм про тренера Віктора Коваленка

25.01.2021 15:55
У Білогородці оскароносний режисер знімає фільм про тренера Віктора Коваленка
Фото з місця події

Наразі повнометражний художній фільм "Штормова школа" знімає у Білогородці режисер із Нової Зеландії Вінсент Ворд, відомий за фільмом "Куди приводять мрії" 1998 року із Робіном Вільямсом у головній ролі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "zaxid.net".

У Білогородці зйомки продовжаться до 26 січня, а далі учасників цього проєкту чекають простори Китаю. Зараз знімають раннє дитинство Віктора Коваленка, післявоєнні роки.

Стрічка створюється в офіційній копродукції України, Австралії, Німеччини, Швейцарії та Китаю. Спортивна драма "Штормова школа" (раніше фільм мав робочу назву "Кремінь"), присвяченої життю відомих яхтсменів-олімпійців.

У картині йдеться про життя та професійний шлях українського тренера Віктора Коваленка. Він створив олімпійські екіпажі, що завоювали золоті та бронзові медалі на першій для незалежної України літній Олімпіаді в Атланті. Не отримавши можливості для подальшої реалізації в Україні, Віктор прийняв запрошення збірної Австралії, ставши там національним героєм. Використовуючи власну систему, він перетворив австралійських юнаків на непереможну команду, що здобула золото та інші медалі на Олімпіадах у Сіднеї, Пекіні та Лондоні, і по цей день перемагає на міжнародних регатах. У світі його знають за прізвиськом Medal Maker, а у вітчизняному спорті він відомий як «Кремінь».

З українського боку над картиною працює "Пронто Фільм" продюсера Максима Асадчого. У головній ролі – Олег Шульга ("Червоний", "Позивний "Бандерас"", "Мати апостолів").

Також нагадаємо, що в селі Білогородка Бучанського району розшукується 16-річна Дехтярьова Аліса.



Читати "Моя Київщина" у Telegram