#

У Білогородській громаді стався вибух у п'ятиповерховому будинку (ФОТО, ВІДЕО)

21.06.2021 18:30
У Білогородській громаді стався вибух у п'ятиповерховому будинку (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Сьогодні, 21 червня, в селі Білогородка Бучанського району в п'ятиповерховому житловому будинку стався вибух, а потім пожежа

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням "Суспільне новини", ДСНС відкидає версію про вибух газу та підозрює, що причиною був вибуховий пристрій.

У повідомленні говориться, що близько 13:20 у п’ятиповерховому житловому будинку в Білогородці у квартирі на третьому поверсі стався вибух та пожежа. Внаслідок інциденту було госпіталізовано двох людей, з яких дитина 2008 року народження. На місці вибуху знайшли тіло. Стать та особу жертви наразі неможливо встановити.

Ще шість осіб постраждали внаслідок вибуху, але після огляду лікарями від госпіталізації відмовились. За версією рятувальників, причиною вибуху міг бути невстановлений вибуховий пристрій.

Заступник начальника Головного управління з питань реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України у Київській області Сергій Майстренко зауважив:

Причиною вибуху точно не був газ. За свідченнями місцевих жителів, вибух був доволі потужним. Можливо, ми маємо справу з вибуховим пристроєм, гранатою чи чимось подібним.

Далі розповідається, що пожежа розповсюдилась на 4 та 5 поверхи та покрівлю будинку. Втім, її вдалося контролювати, руйнувань несучих конструкцій будинку немає. Співробітники ДСНС евакуювали 40 жителів будинку.

Голова Бучацької РДА Микола Ляшенко сказав:

Створений штаб по ліквідації наслідків аварії. Органи місцевої влади організовують евакуацію жителів та охорону майна. Тимчасово жителі будуть поселені у будинку культури. Органи місцевої влади обов'язково будуть виділяти кошти на компенсацію постраждалим, але наразі назвати точну суму неможливо.

Нагадаємо, що 12 червня у селі Бобриця Білогородської ТГ пройшли змагання з кінного спорту.



Читати "Моя Київщина" у Facebook