#

У Богуславі обговорили кроки для відновлення річки Рось

01.12.2023 19:40
У Богуславі обговорили кроки для відновлення річки Рось
Фото з мережі інтернет

Заступниця міністра захисту довкілля Олена Крамаренко з робочою поїздкою відвідала м.Богуслав на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Міндовкілля.

Там спільно з заступницею голови Київської ОВА Лесею Карнаух, заступником начальника Держекоінспекції Столичного округу Андрієм Вагіним, в.о. начальника Регіонального офісу водних ресурсів річки Рось Максимом Поляковим та Богуславським міським головою Віталієм Хоменком, Олена Крамаренко обговорила стан та  результати обстежень водойм у басейні р. Рось й подальші кроки задля її відновлення.

Посадовиця зазначила:

Проблеми річки Рось будуть вирішені, коли громади, органи місцевого самоврядування та органи державної влади діятимуть в синергії. Щоб зберегти природні ресурси та забезпечити стале майбутнє, потрібно приймати виважені управлінські рішення як на місцевому, так і на загальнодержавному рівнях, які будуть стратегічно послідовними і не суперечитимуть одне одному.

Представникам об’єднаних територіальних громад доручили проаналізувати режими експлуатації гідротехнічних водопідпірних споруд та доцільність експлуатації штучних водних об’єктів на річці  Рось.

Нагадаємо, що міжвідомча робоча група з розроблення плану дій щодо оздоровлення р. Рось опрацювала план з її відновлення.

Читати "Моя Київщина" у Telegram