#

У Богуславі та Василькові виготовлятимуть захисні маски

06.04.2020 09:39
У Богуславі та Василькові виготовлятимуть захисні маски
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що в містах Васильків та Богуслав запровадили власне виробництво захисних масок на потужностях навчально-виробничих закладів, та вже сьогодні, 6 квітня, область отримає першу партію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Це питання обговорили під час робочої зустрічі тимчасово виконуючого обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна з головами міськрад області та представниками департаменту охорони здоров’я та екстреної медичної допомоги.

У Київській області працює 120 бригад екстреної медичної допомоги (20 з них – орієнтовані виключно на виклики до хворих з підозрою на коронавірус). Повідомляється, що вони забезпечені всім необхідним на найближчий час.

Читайте також: Чого насамперед боятися під час пандемії?

До того ж, вже 6 квітня Київщина розраховує отримати п’ять тис захисних костюмів. Більшість з яких ( 3 тис одиниць) одразу піде саме медперсоналу екстреної допомоги. А дві тис одиниць – в інфекційні відділення медзакладів області. Їх придбано коштом обласного бюджету. Так само, як і 46 апаратів ШВЛ, перша партія яких надійде найближчим часом. Крім того, профільним медзакладам передали партію захисних окулярів (1680 одиниць).

На жаль, область має труднощі із закупівлею спеціальних респіраторів. Як запевняють у КОДА — кошти є. Учасники зустрічі обговорили спільні шляхи пошуку нових джерел постачання.

Читати "Моя Київщина" у Telegram