#

У "Борисполі" фокстер’єр з кінологічної команди допоміг знайти пістолет з набоями

07.02.2021 12:10
У "Борисполі" фокстер’єр з кінологічної команди допоміг знайти пістолет з набоями
Фото з місця події

В аеропорту "Бориспіль" одна з кінологічних команд Київської митниці у складі інспектора та фокстер’єра Грети упередила спробу незаконного переміщення зброї через митний кордон України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київська митниця" у Facebook.

Під час перевірки багажу авіапасажирів, які днями відлітали через аеропорт «Бориспіль» до Великобританії, Грета спрацювала на дорожню валізу 26-річної українки.

Як виявилося, в цій валізі знаходився пістолет "BLOW TR  14" з дев’ятьма набоями калібру 9 mm.

Пістолет для відстрілу гумовими кулями може бути вивезений за межі України лише за умови письмового декларування та надання дозвільних документів на право переміщення його через митний кордон України.

Стосовно громадянки митницею складено 🛃 протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України (порушення порядку проходження «зеленого коридору»). Пістолет та набої вилучено.

"Збройна" спеціалізація Грети вкотре підтвердилися в «польових» умовах.

Трирічна Грета – досвідчений працівник Київської митниці, має стаж пошуку зброї в авіаційному пункті пропуску "Бориспіль" біля двох років. Вона непосидюча, дуже енергійна і грайлива, що й притаманне породі фокстер’єр і властиве для службового собаки.

Серед усіх іграшок Грета віддає перевагу найулюбленішому тенісному м’ячику, якого її напарник Петро завжди тримає при собі. Та й бути телезіркою Греті – не звикати.

Також нагадаємо, що російську акторку, яка прибула в аеропорт «Бориспіль», не впустили до України та заборонили в’їзд на три роки через незаконне відвідування окупованого Криму.

May be an image of собака

Немає опису світлини.



Читати "Моя Київщина" у Facebook