#

У "Борисполі" громадянин Туркменістану намагався підкупити прикордонника

24.07.2020 19:30
У "Борисполі" громадянин Туркменістану намагався підкупити прикордонника
Фото з місця події

У аеропорту "Бориспіль" чоловік запропонував військовослужбовцю контрольно-пропускного пункту неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США, аби той пропустив його на територію України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

Днями до відділення поліції в аеропорту "Бориспіль" надійшла інформація про те,  що в пункті пропуску "Бориспіль" громадянин Туркменістану пропонував службовій особі неправомірну вигоду за сприяння у безперешкодному перетинанні Державного кордону. 

Слідчо-оперативна група поліції аеропорту «Бориспіль»  задокументувала неправомірну діяльність іноземця.

Громадянин Туркменістану затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Про затримання іноземця повідомлено відповідні дипломатичні заклади.  

За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України. 

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що Служба безпеки України розслідує розкрадання 37 млн грн, які виділили на реконструкцію Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Читати "Моя Київщина" у Facebook