#

У "Борисполі" накрили контрабанду бурштину до КНР

10.07.2021 11:45
У "Борисполі" накрили контрабанду бурштину до КНР
Фото з місця події

Нещодавно у міжнародному аеропорті "Бориспіль" під час оформлення вантажу виявили дорогоцінне каміння - бурштин вагою майже 300 кг

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

Бориспільська окружна прокуратура Київської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного збуту, зберігання, перевезення, переробки бурштину.

У ході проведення невідкладних слідчих дій встановлено, що на складі тимчасового зберігання ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" розміщено 13 картонних коробок, в яких містяться мішки з речовиною природного походження жовтого та коричневого кольору з різними відтінками, що за зовнішнім виглядом має ознаки необробленого та обробленого дорогоцінного каміння різного розміру та форми – бурштину.

Сонячне каміння, відповідно до митної декларації, громадянин України переміщував у несупроводжуваному багажі до Китайської Народної Республіки  з відміткою «особисті речі» вагою майже 300 кг.

Також нагадаємо, що в "Борисполі" затримали двох іноземців, які використовували для своєї подорожі підроблені документи.


Читати "Моя Київщина" у Facebook