#

У Борисполі президент Зеленський перевірив ремонт у лікарні (ФОТО)

13.08.2020 17:40
У Борисполі президент Зеленський перевірив ремонт у лікарні (ФОТО)
Фото з місця події

До Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування завітав Володимир Зеленський, щоб ознайомитися з результатами ремонтних робіт, які тривали з минулого року за його особистим дорученням

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "КНП "Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування" у Faсebook.

До медзакладу також завітав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, голова Київської ОДА Василь Володін, а також народні депутати Верховної Ради від ПП "Слуга народу". Медзаклад не оминули і голова Бориспільської РДА Володммир Строкань, голова Бориспільської районної ради Владислав Байчас, міський голова Борисполя Анатолій Федорчук, а також в.о начальника управління регіонального розвитку Бориспільської РДА Сергій Лещенко. Саме це управління виступило замовником будівельних робіт.

Перший за історію функціонування закладу капітальний ремонт тут розпочався ще минулого року. За цей термін у медичному закладі оновлено інфекційне, поліклінічне, неврологічне та два приймальних відділення. До речі, тепер приймальне називається дитячим та дорослим блоками інтенсивної терапії для невідкладної допомоги з оглядовою кімнатою, палатою добового перебування та протишоковою палатою.

Повністю зроблено Emergency – це відділення екстреної медичної допомоги. У нас є доросле відділення й дитяче відділення, яке ми трохи зробили із запасом. Тому що поряд є аеропорт "Бориспіль", є міжнародна траса. Ми повинні бути готові до надзвичайних ситуацій і при необхідності розгорнути додаткові площі та ліжка, - зазначив директор КНП "ББЛІЛ" Олександр Щур.

Далі він наголосив, що вперше у медзакладі встановили автоматичну пожежну сигналізацію та систему оповіщення про пожежу. Тож тепер Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування може похвалитись своїм удосконаленням та вже сміливо приймати пацієнтів із усієї України. Нині тут працює 70% медичних працівників першої та вищої кваліфікаційних категорій, а лікарі постійно покращують свій рівня надання меддопомоги на різноманітних курсах.

Глава держави особисто перевірив, як діє система електронної черги у новому приміщенні реєстратури, оглянув інсультний блок та санітарне приміщення блоку неврологічного відділення, а також палату денного перебування дитячого відділення.

Із самого початку своєї каденції одну з найперших лікарень я відвідав у Борисполі. Ми бачили, які умови були раніше, зараз ми усі бачимо зовсім іншу, сучасну лікарню, - сказав Володимир Зеленський.

Також він додав, що до медзакладу буде доставлено всю необхідну сучасну медичну техніку.

На цьому ремонт медзакладу не завершується. Нині триває капремонт пологового відділення ББЛІЛ. ІІ черга реновації лікарні запланована із грудня 2020 по липень 2021 року. Передбачається капремонт реанімаційного та операційних відділень, а також заміна ліфтів, трансформаторної підстанції та покрівлі лікувального і поліклінічного корпусів.

Нагадаємо, що 20 серпня  на території КНП "Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування" буде здійснюватись забір донорської крові.


Читати "Моя Київщина" у Telegram