#

У "Борисполі" приземлився літак з українцями, які три роки сиділи за ґратами в Лівії (ФОТО)

19.06.2020 16:50
У "Борисполі" приземлився літак з українцями, які три роки сиділи за ґратами в Лівії (ФОТО)
Фото з місця події

У квітні 2017 року в Лівії було затримано танкер "Рута" за звинуваченням у причетності до контрабанди нафтопродуктів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на офіційне інтернет-представництво президента України.

 Це наше завдання – повертати українських громадян. Я дуже радий, що майже через три з половиною роки 14 членів екіпажу танкера "Рута", які були за ґратами в Лівії, повернулися додому. Я радий за них, за їхні сім’ї, - сказав Володимир Зеленський.

Голова держави подякував за успішну роботу Міністерству закордонних справ, Службі безпеки України, а також усім небайдужим, хто допомагав.

Варто  нагадати, що у квітні 2017 року в Лівії українських моряків затримали за звинуваченням у причетності до контрабанди нафтопродуктів. Через складну внутрішньополітичну та безпекову ситуацію в цій країні розгляд справи українців лівійськими судовими інстанціями не завершувався впродовж тривалого періоду.

Завдяки скоординованим діям відповідних органів влади України вдалося досягти результату в перемовинах з лівійською стороною та повернути українців на батьківщину.

Нагадаємо, що відповідно до указу президента Володимира Зеленського щорічно 19 червня в Україні відзначатимуть День фермера.

Читати "Моя Київщина" у Facebook