#

У Борисполі пройшов перший в Україні вишкіл для ройових (ФОТО)

01.03.2024 15:57
У Борисполі пройшов перший в Україні вишкіл для ройових (ФОТО)
Фото з місця подій

 27-29 лютого Бориспіль приймав перший в Україні вишкіл "Київська обласна школа ройових" Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" (Джура")

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу управління фізичної культури та спорту КОДА.

Учасниками вишколу стали 32 особи з числа молоді старшого шкільного віку з громад Київської області, та ройові - учасники гри "Сокіл".

Також в заході взяли участь Сергій Тимофєєв, начальник Управління молоді та спорту та Ярослава Тростянська, очільниця Департаменту освіти і науки Київської обласної військової адміністрації, які в рамках церемоніалу виголосили вітальне слово від імені керівництва КОВА.

Усім учасникам за проходження триденного вишколу Посвідки ройових урочисто вручили Посвідки ройових.

 Щиро радий за кожного з вас, хто пройшов цей вишкіл. Це перший вишкіл на теренах України. Для тренерів минулого року ми збрили чотири семінари і кожну територіальну громаду як мінімум одним тренером забезпечили. Це дуже важливий крок для популяризації національно-патріотичної гри. Я хотів би, щоб ці свої здобутки ви не втратили, а натомість ділилися зі своїми колегами та проваджувала в роях у своїх громадах. То ж я бажаю, щоб воно в нас "полетіло" по-справжньому і від душі, щоб ця гра набула нових кольорів завдяки тому, що ми залучаємо вас

- зазначив Сергій Тимофєєв.

Ярослава Тростянська додала:

Вітаю нашу учнівську молодь. В мене мурашки побігли тілом від того, які ви патріотичні та мужні, як ви гарно сьогодні декламували декалоги та виконували славні. Від вас залежить, яким буде "завтра" в нашій країні. Виховуйте в собі лідерські якості, але обов’язково при цьому підтримуйте та допомагайте один одному. За три дні ви здобули нові знання та вміння, які в свою чергу передасте своїм одноліткам, і які знадобляться вам особисто.

Вишкіл спрямований на підготовку та навчання ройових, які виступають помічниками виховників гри "Джура". Цей пілотний проєкт важливий для патріотичного виховання молоді та підвищення її готовності до служіння в Збройних силах України і захисту нашої держави.

Метою заходу є підвищення лідерських якостей учасників, надання знань і навичок з тактичної та домедичної підготовки, безпечного поводження зі зброєю, командоутворення, спрямованих на вдосконалення джурівських умінь ройових, як помічників своїх виховників, для роботи з учасниками (джурами) куренів, створених у закладах освіти в громадах Київщини.

Тренінгова програма складалася з таких з елементів вишколу як:

  • "Впоряд"
  • "Топографія. Орієнтування"
  • "Саперна підготовка", "Робота зі зброєю"
  • "Рятівник"
  • Тактична медицина
  • Смуга перешкод

Нагадаємо, що на Київщині пройшов одноденний курс навчання з нацспротиву.


Читати "Моя Київщина" у Telegram