#

У Борисполі розпочалася масштабна реконструкція Київського шляху

08.06.2021 18:18
У Борисполі розпочалася масштабна реконструкція Київського шляху
Фото з місця події

У місті Бориспіль почали капітальний ремонт вулиці Київський шлях, який триватиме два місяці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку мера Борисполя Володимира Борисенка у Facebook.

Капітальний ремонт Київського Шляху триватиме близько двох місяців на відрізку від вулиці Глібова до вулиці Момота.

Реконструкція передбачає розширення проїзної частини, збільшення смуг руху, появу острівців безпеки та прихованих лівих поворотів, заміну освітлення та циклограм світлофорів.

Консультанти запропонували нову концепцію вулиці, яка розширена та на якій організовано безпечні ліві повороти. По всій ділянці дві смуги руху безперешкодно їхатимуть прямо на свій зелений сигнал, водночас ті, хто повертатиме ліворуч, стоятимуть на червоний сигнал і очікуватимуть зеленого. Для лівих поворотів будуть передбачені окремі світлофори над смугою руху.

На прямих ділянках вулиці між напрямками руху передбачено фізичний розділювач шириною 2 метри, який унеможливить виїзд на зустрічну смугу і вплине на вибір безпечної швидкості руху.

Ремонт пройде за співфінансування міського та обласного бюджетів. Без заміни освітлення та капітального ремонту світлофорів орієнтовна вартість на початок робіт становить 38 млн грн.

Нагадаємо, що найпопулярнішими міжнародними напрямками серед пасажирів аеропорту "Бориспіль" у травні стали курорти Анталья (Туреччина), Шарм-ель-Шейх і Хургада (Єгипет).

Читати "Моя Київщина" у Facebook