#

У Борисполі шукають причину мору риби на одному з озер

05.08.2022 09:00
У Борисполі шукають причину мору риби на одному з озер
Фото з мережі Інтернет

Учора, 4 серпня, на Олесницькому озері в Борисполі помітили масовий мор риби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Володимира Борисенка у Facebook.

Щоб з'ясувати причину мору, фахівці взяли аналіз води та риби. Мер Борисполя Володимир Борисенко зазначив:

Не виключаємо ні природні чинники, які могли спричинити загибель риби, ні забруднення відходами.

Із Олесницького озера виловили два тракторних причепа риби. У водоймі подохли соми, щуки та коропи. Очищенням водойми від дохлої риби займалися не лише комунальники, але й добровольці пожежної команди "Штурм".

Крім цього, екоінспектори ДЕІ СО здійснили виїзд щодо факту забруднення води та мору риби, спільно з правоохоронними органами та представниками місцевої влади. Було проведено обстеження водного об’єкту та прилеглої до нього території.

Навколишня територія до озера впорядкована, незасмічена, небезпечних чи невідомих речовин біля озера не виявлено та встановлено, що в озеро над поверхнею води виведені 2 труби. На час обстеження вода з вказаних труб у водойму озера не зливалась. Біля берегів виявлено замор біоресурсів. За цим фактом, будуть розраховані збитки, завдані довкіллю та приєднані до матеріалів кримінального провадження.

Фахівцями Бориспільського районного відділу ДУ "Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" відібрано 3 проби води відкритої водойми озера "Олесницьке" для лабораторних досліджень на мікробіологічні та фізико-хімічні показники.

Читати "Моя Київщина" у Telegram