#

У Борисполі триває боротьба зі стихійним сміттєзвалищем

17.08.2020 09:05
У Борисполі триває боротьба зі стихійним сміттєзвалищем
Фото з місця події

На початку минулого тижня у Борисполі затримали водія вантажівки, який скидав сміття на стихійне сміттєзвалище біля аеропорту "Бориспіль"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Вісті".

Зазначимо, що після затримання фури, що вивозила сміття на стихійне сміттєзвалище поблизу аеропорту, водій втік, а особу власника автомобіля встановлено. Тож наразі триває слідство.

Міські комунальні служби намагаються ліквідувати стихійне звалище біля злітної смуги, але чимало людей звикли вивозити сміття саме туди.

Ми перекопали під’їзди до цього сміттєзвалища. Чи вирішило це проблему? Ні. Людина приїжджає, бачить, що не проїхати, розвертається, проїжджає 10 м, зупиняється і викидає сміття в кущі біля дороги, – зазначає директор КП «ВУКГ» Богдан Меташоп

Фахівці відділу з контролю за благоустроєм міста регулярно ловлять таких порушників. У середньому за місяць десять людей притягуються до адміністративної відповідальності. Штраф становить від 360 грн.

Хтось може сказати, що ми штрафуємо лише малу частину тих, хто викидає сміття на стихійні сміттєзвалища та у зелені зони. Але люди роблять це вночі або під ранок. Сидіти кожну ніч в засідці ми не можемо. До того ж, лише штрафами ситуацію не змінити, –  зітхає начальник відділу з контролю за благоустроєм Рустам Хамракулов

Комунальники погоджуються, що проблему необхідно вирішувати комплексно. Загалом, за словами директора КП «ВУКГ», останнім часом кількість сміття, яке викидається на стихійні сміттєзвалища, зменшується.

Нагадаємо, що 13 серпня невідомий чоловік забіг до кав’ярні в стані сильного алкогольного сп’яніння та став кричати й погрожувати всім відвідувачам закладу пістолетом.

Читати "Моя Київщина" у Facebook