#

У "Борисполі" в двох українців вилучили телефони "Applе", які вони не задекларували (ФОТО)

13.12.2020 15:40
У "Борисполі" в двох українців вилучили телефони "Applе", які вони не задекларували (ФОТО)
Фото з місця події

У аеропорту "Бориспіль" працівники митної служби зафіксували два випадки незаконного переміщення 48 девайсів "Applе"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київська митниця Держмитслужби" у Faсebook.

Двоє молодих ураїнців, поверталися додому нічним авіарейсом з Об’єднаних арабських еміратів.

Для проходження митного контролю громадяни обрали спрощену систему "зелений коридор", чим гарантували, що не мають предметів, обов’язкових до декларування і на переміщення яких потрібно сплатити митні платежі.

Письмової декларації чоловіки не заповнювали. Перед початком митного контролю за консультацією до митників не зверталися.

Загалом 48 одиниць девайсів "Apple" (45 мобільних телефонів Iphone 12 pro та Iphone 12 Pro max та 3 годинники Apple Watch), які пасажири письмово не задекларували, митники виявили під час перевірки особистих речей даних громадян на сканері.

Таким чином, пасажири порушили порядок проходження митного контролю, встановлений на "зеленому коридорі".

48 девайсів київськими митниками вилучено за протоколами про порушення митних правил, складеними за ст. 471 Митного кодексу України. Матеріали справ будуть скеровані до суду.

Вартість вилученого встановлюється.

Нагадаємо, що у "Борисполі" прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" спільно з працівниками митниці та співробітниками СБУ виявили валізу з сильнодіючими препаратами.


Читати "Моя Київщина" у Telegram