#

У "Борисполі" в громадянина Ізраїлю знайшли 150 кг сирого м’яса (ФОТО)

12.02.2021 10:40
У "Борисполі" в громадянина Ізраїлю знайшли 150 кг сирого м’яса (ФОТО)
Фото з місця події

В аеропорту "Бориспіль" затримали громадянина Ізраїлю, який хотів на територію України провезти 150 кг сирого м’яса та сир

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київська митниця" у Faсebook.

Порушником митних правил, який прилетів з Лондону, виявився 36-тирічний громадянин Ізраїлю. У своїх вісьмох дорожніх сумках він віз в Україну 96 упаковок сиру "Edam", 36 упаковок сиру "Emmental", сир "Flomage Blanc" у чотирьох п’ятилітрових пластикових контейнерах та майже 150 кг сирого м’яса в нефабричних упаковках.

Для проходження митного контролю громадянин обрав «зелений коридор», чим засвідчив що не має товарів обов’язкових для письмового декларування чи таких, на ввезення яких українським законодавством встановлено обмеження. З огляду на таку кількість багажу, інспектори митниці уточнили у пасажира чи певен він, що не має товарів чи подарунків, обов’язкових для письмового декларування. Пасажир підтвердив, що не має. Та після проведення митного контролю із застосуванням скануючої системи митники виявили в його багажі продукти харчування в кількості, яка заборонена до ввезення громадянами на територію України, - йдеться у повідомленні.

За даним фактом стосовно громадянина Ізраїлю Київською митницею складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України.

Тож, громадянину було пропущено по 1 упаковці сирів "Edam" та "Emmental", а решту продуктів харчування вилучено за протоколом.

Нагадаємо, що у "Борисполі" митники спільно з СБУ блокували незаконне ввезення понад півмільйона пачок сигарет на загальну суму 10 млн грн.



Читати "Моя Київщина" у Telegram