#

У "Борисполі" в йорданця вилучили валюти майже на півмільйона

24.09.2021 16:34
У "Борисполі" в йорданця вилучили валюти майже на півмільйона
Фото з місця події

Київські митники вкотре зафіксували спробу переміщення валюти через митний кордон України з порушенням порядку проходження "зеленого коридору"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Нацполіції.

29 900 доларів США намагався ввезти без письмового декларування на територію України через аеропорт "Бориспіль" громадянин Йорданії, який прилетів авіарейсом з Туреччини.


Іноземець самостійно обрав для проходження митного контролю спрощену систему "зелений коридор", чим заявив, що не переміщує через митний кордон України нічого, що слід письмово задекларувати.


Однак у такий спосіб він міг без письмового декларування перемістити валюти у розмірі лише до 10 тисяч євро в еквіваленті. До початку митного контролю чоловік за консультацією до митників не звертався, письмової декларації не заповнював.

Згідно з українським законодавством, громадянину пропущено 11 700 доларів США, а за ст. 471 Митного кодексу України протоколом про порушення митних правил вилучено 18 200 доларів США.

Нагадаємо, що "Бориспіль" посів четверте місце у  рейтингу аеропортів із пасажиропотоком від 10 до 25 мільйонів пасажирів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram