#

У "Борисполі" в китайців виявили 717 упаковок препаратів з отрути блакитного скорпіона (ФОТО)

22.02.2021 14:20
У "Борисполі" в китайців виявили 717 упаковок препаратів з отрути блакитного скорпіона (ФОТО)
Фото з місця події

В аеропорту "Бориспіль" четверо громадян Китаю хотіли з Куби транзитом через Францію пронести "зеленим коридором" повні валізи кубинських сигар та гомеопатичних препаратів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київська митниця" у Faсebook.

Під час проведення митного контролю, інспектори Київської митниці виявили у їх валізах 5 831 сигару та 717 упаковок дорогих гомеопатичних препаратів. Це виявились сигари різних виробників, фасованих як у презентабельні лаковані дерев‘яні коробки з сертифікатами так і в поліетиленові, пластикові та картонні упаковки. Зокрема, це преміум-сигари ручної скрутки брендів Montecristo, Cohiba, Trinidad, Bolivar вартість упаковки з 10-25 сигар яких в Україні коштує в середньому 6 - 9 тисяч гривень. Загальна ж вартість виявлених гомеопатичних препаратів, які виготовляються з отрути блакитного скорпіона, становить майже 2 мільйони гривень.

Нагадаємо, згідно діючих норм, громадянам, які досягли 18-річного віку, дозволено ввозити в Україну не більше 50 сигар на особу. Норма ж лікарських засобів на одну особу обмежена п’ятьма упаковками кожного найменування. Тож пасажирам було пропущено по 50 сигар та по 5 упаковок препаратів, - йдеться у повідомленні.

Через порушення порядку проходження митного контролю "зеленим коридором" стосовно чотирьох громадян Китаю Київською митницею складено протоколи про порушення митних правил за ст.471 Митного кодексу України. Сигари та гомеопатичні препарати кубинського виробництва вилучено за протоколами. По завершенні провадження матеріали цих справ митниця скерує до суду.

Загальна вартість вилученого у трьох пасажирів склала 4,6 мільйони гривень, вартість сигар та препаратів у четвертого громадянина наразі підраховується.

Нагадаємо, що 19 лютого у Борисполі одна з мешканок зняла відео, в якому скаржиться на проблему з вивезенням сміття з прибудинкової території.


Читати "Моя Київщина" у Facebook