#

У "Борисполі" в пасажира вилучили метеорологічний радар (ФОТО)

11.11.2020 09:50
У "Борисполі" в пасажира вилучили метеорологічний радар (ФОТО)
Фото з місця події

В аеропорту "Бориспіль" митники знайшли у пасажира, який прилетів зі Стамбулу, метеорологічний радар та процесор, знятий з літака АН-26

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київська митниця Держмитслужби" у Faсebook.

Чоловік прилетів в аеропорт Бориспіль. Для проходження митного контролю обрав зелений коридор, що автоматично вважається заявою, зокрема, про відсутність товарів, обов’язкових для декларування.

Однак, при вибірковому митному контролі інспектори митниці у валізі українця виявили метеорологічний радар та процесор до нього.

Як свідчить наявна до них документація, зазначені прилади знято з цивільного судна АН-26, що базується у Республіці Малі (Африка). В інвойсі, виставленому запорізькому підприємству, вказано і їх вартість для митних цілей - 5 тисяч євро.

Зі слів чоловіка, він є членом екіпажу борта АН-26, а зазначені прилади з нього він привіз в Україну на ремонт. Чому товар ввозився з порушенням українського законодавства та не був задекларований належним чином - залишається загадкою.

Через порушення порядку проходження митного контролю «зеленим коридором», скориставшись яким пасажири можуть безмитно ввезти товари загальною вартістю до 1 тисячі євро, стосовно пасажира Київською митницею Держмитслужби складено протокол про порушення митних правил за ст.471 Митного кодексу України.

Радар та процесор вилучено. Виявлення даного правопорушення проведено у співпраці з СБУ та ОКПП "Київ".

Нагадаємо, що з початку року аеропорт "Бориспіль" обслужив 4,530 млн пасажирів, що на 65 % менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: