#

У "Борисполі" заблокували канал контрабанди до ЄС підроблених цигарок

23.07.2021 19:30
У "Борисполі" заблокували канал контрабанди до ЄС підроблених цигарок
Фото з місця події

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" правоохоронці вилучили більше 10 тонн контрабандних цигарок, на загальну суму понад 10 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на пресслужбу СБУ.

До організації протиправної діяльності причетні декілька посадовців київської митниці.

Встановлено, що учасники схеми планували нелегально переправляти з однієї з країн Близького Сходу до ЄС оптові партії тютюнових виробів з підробленими марками акцизного збору. Для приховування продукції, ділки вносили недостовірні відомості до митних декларацій.

"Маршрут" товару проходив через територію України. За оперативними даними, після переміщення контрабанди через держкордон ділки планували приховано переправляти її до ЄС поза встановленими пунктами пропуску.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 201 (контрабанда) та ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності організаторів та учасників протиправної діяльності.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно зі слідчими Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області та за процесуального керівництва прокуратури.

Також нагадаємо, що від сьогодні, 22 липня, міжнародний аеропорт "Бориспіль" спростив проходження контролю на входах до терміналу D, знявши "рамки" - рентгенівські телевізійні інтроскопи.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: