#

У Борисполі жінку покусав кіт хворий на сказ

23.07.2020 16:10
У Борисполі жінку покусав кіт хворий на сказ
Фото з мережі Інтернет

З 15 липня на території міста Бориспіль введено карантинні обмеження у зв’язку з випадком сказу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісті".

У зв’язку з виявленням сказу в кота на території Борисполя 15 липня відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Бориспільської міської ради, яку очолює перший заступник міського голови Микола Корнійчук.     

Начальник Бориспільського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області Олександр Гурін проінформував, що про випадок сказу кота в телефонному режимі повідомила завідувач вірусологічним відділом Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві Свидинюк І.І.

Далі розповідається, що 13 липня жителька Борисполя звернулася до районної лікарні й повідомила, що її покусав кіт, який потім раптово загинув. За її словами, у кота були симптоми часткового паралічу задніх кінцівок, але ознак агресії та інших симптомів, притаманних сказу, не спостерігалося. Після розтину загиблої тварини відібраний патологічний матеріал було відправлено до Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві, де встановили захворювання на сказ.

Із хворим котом контактували троє членів родини господарів тварини, сусідський хлопчик.

Проведено всі необхідні заходи для недопущення поширення хвороби. Постраждала отримує антирабічне лікування. 

Тому було прийнято рішення ввести з 15.07.2020 року карантинні обмеження по сказу кота в м. Бориспіль із прилеглими до нього угіддями, пасовищами та лісовими масивами в радіусі 10 км. Загрозливою зоною є населений пункт село Іванків. В неблагополучному пункті заборонено проводити заходи із залученням тварин (виставок, цирку, інше), вивезення за його межі собак, котів і диких тварин.

Служба державної ветмедицини в карантинній зоні має провести дощеплення собак та котів проти сказу та роз’яснювальну роботу серед населення.

Карантинні обмеження щодо сказу будуть скасовані через два місяці після останнього випадку захворювання тварини.  

Нагадаємо, що 21 липня у Борисполі тимчасово закрили місцевий садочок "Теремок" через виявлення коронавірусу в однієї із працівниць.

Читати "Моя Київщина" у Facebook