#

У Бородянці попрощалися із справжнім Героєм України (ВІДЕО)

12.09.2022 10:42
У Бородянці попрощалися із справжнім Героєм України (ВІДЕО)
Загиблий Олександр Захарченко

У Бородянці в останню путь провели бійця ЗСУ Олександра Захарченка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на  YouTube-канал "Інтер".

Олександр був бійцем по життю, зразковим батьком, майстром спорту з рукопашного бою, і з рештою, видатним військовим командиром. Олександр Захарченко - корінний житель Бородянки, усе життя присвятив правоохоронній та військовій справі, розпочав її з рядового строкової служби. Згодом, завдяки спортивним досягненням Олександра взяли до управління держохорони, де він і працював. У 2014-му контракт на службу у лавах ЗСУ підписав не вагаючись, щойно окупанти захопили Донбас.

У квітні Олександр став на захист наших південних кордонів, у якості командира розвідувальної роти, капітана 46 окремої десантно-штурмової бригади. Улітку, під час виконання бойового завдання, військовослужбовець загинув, захищаючи Херсонщину. Близько двох місяців його вважали зниклим безвісти й от, тільки днями завдяки ДНК експертизі, його таки вдалося ідентифікувати.

Бойові побратими, рідні та пересічні містяни напередодні прийшли провести героя в останню путь. Живим коридором у центрі Бородянки вони вітали Сашка, на колінах, схиливши голову.

Друг Олександра Захарченка Дмитро Бобрик згадує:

Я його сприймав, як наставника. Він був такою дуже активною людиною. І я з нього завжди брав приклад. Єдинобороства там, здоровий спосіб життя - це було прям такою невід'ємною частиною Саші.

Позаштатний радник Управління державної охорони України В'ячеслав Нечипоренко:

Хочу від управління держохорони України, від ветеранів управління висловити слова співчуття односельчанам, близьким, тим хто Сашку знав. Одне скажу - він був боєць у свій час. 

Нагадаємо, що на Київщині вшанували пам'ять захисників України, які полягли в боротьбі з окупантами.


Читати "Моя Київщина" у Telegram