#

У Бородянці вихованці дитячого садочка спробували себе у ролі пожежників

20.05.2021 15:50
У Бородянці вихованці дитячого садочка спробували себе у ролі пожежників
Фото з місця події

Учора, 19 травня, пожежники провели День цивільного захисту для персоналу та вихованців Бородянського закладу дошкільної освіти комбінованого типу "Колосочок"

Про це повідомляє інформаційний портал «Моя Київщина» із покликанням на сторінку «Бородянський РВ ГУ ДСНС України у Київській області» у Faсebook.

Рятувальники наголосили адміністрації дошкільного навчального закладу на основні аспекти додержання та виконання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту та роз’яснено алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних та схожих на них предметів.

Під час відвідин закладу із масовим перебуванням дітей, першим було здійснено загальну евакуацію усіх перебуваючих у будівлі садочку, а потім для практичної частини приїхав пожежний автомобіль у супроводі мигалок та сирен.

Для юних дошкільнят було продемонстровано основну пожежно-рятувальну техніку на базі автомобіля МАЗ – АЦ-4-60(530927)515М з усім її рятувальним обладнанням та агрегатами. Діти також мали змогу приміряти екіпіровку рятувальника та тепловідбивні костюми.

Важливим було для дітей вийти в радіоефір за допомогою переносних рацій та правильно передати повідомлення диспетчеру про пожежу.

А для більш ефективнішого засвоєння набутих знань безпеки життєдіяльності кожен із малюків попробував себе у ролі рятувальника подавши струмені води із пожежного ствола протек.

Зауважується, що подібні заходи дадуть позитивний результат для виховання у дітей почуття власної безпеки, бережливого ставлення до національного багатства та майна, запобігатимуть дитячим пустощам з вогнем.

Нагадаємо, що 16 травня у селі Поташня Бучанського району  водій мікроавтобуса не впорався з керуванням, внаслідок чого врізався в дерево.

Читати "Моя Київщина" у Telegram