#

У Бородянці волонтери та учні посадили кедри

12.04.2021 16:25
У Бородянці волонтери та учні посадили кедри
Фото з мережі Інтернет

Бородянські волонтери та учні Бородянської загальноосвітньої школи № 1 посадили кедрові дерева біля свого навчального закладу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Перед цим вони відвідали соціальний розплідник, що вирощує та відроджує кедри на українській землі. Він знаходиться у селищі Мотижин колишнього Макарівського району.

Вивчаючи історію, вони з'ясували, що на землях Київської Русі росло багато рідкісних для сьогоднішньої України кедрів. У ті часи наша держава була світовим лідером із експорту цінного соболиного хутра, адже соболь водиться тільки там, де ростуть кедри. Кедр у слов'ян вважався священним, родовим деревом та ріс у кожній садибі. Він унікальний сильною фітонцидною активністю: мешканці кедрових лісів на грип не хворіють ніколи. Всього один гектар кедрача може очистити від хвороботворних мікробів місто-мільйонник. Дерево дає цінні харчі: олію, живицю, горіхи, молоко, що не викликають алергію.

У 2017 році була створена громадська організація та однойменний розплідник "Кедри України". Завдяки їм більше десятки дітей та дорослих змогли посадити кедрові горішки в стаканчики і дізнатися, як за ними доглядати. За підтримки "зелених" меценатів висадили на територіях дитячих навчальних закладів Києва та області близько трьохсот кедрових саджанців. 

Також нагадаємо, що з 12 до 30 квітня за ініціативи громадської організації "Наш дім" у Бородянській ОТГ проходитиме конкурс-огляд на кращий благоустрій.

Читати "Моя Київщина" у Telegram