#

У Бородянку приїхала міністр розвитку Німеччини

27.05.2022 15:50
У Бородянку приїхала міністр розвитку Німеччини
Фото з місця події

Сьогодні, 27 травня, Міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце відвідала селище Бородянку у межах робочого візиту в Україну

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Bild".

Свенья Шульце запевнила жителів понищеної рашистами Бородянки у наданні допомоги з Німеччини. Міністр повідомила, що нині вже затверджено 185 млн євро на екстрені заходи. З-поміж іншого,будуть збудовані квартири та лінії електропередач.  Пані Шульце сказала:

Українцям потрібна вода та електрика. Тим, хто втік у межах України, потрібен дах над головою, діти повинні мати можливість повернутися до школи, і для цього потрібна підтримка.

За інформацією німецького міністерства, сьогодні Шульце проведе переговори з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, міністром з питань реінтеграції окупованих територій Іриною Верещук та міністром муніципального та територіального розвитку Олексієм Чернишовим.

Міністр розвитку німеччини розповіла:

Жахливі наслідки путінської агресивної війни видно всюди в Україні. Я говорю з людьми, які були змушені покинути свої зруйновані міста. Ці особисті історії шокують. Але вони також показують мені, що наша підтримка є вкрай необхідною і доходить до постраждалих.

Нагадаємо, що у Бородянці оголосили збір коштів на відновлення палацу культури, який розбомбили окупанти

Читати "Моя Київщина" у Facebook