#

У Боярці презентували книгу пам’яті міста

21.07.2021 10:10
У Боярці презентували книгу пам’яті міста
Фото з місця події

Нещодавно у Боярському краєзнавчому музеї відбулася презентація видання "Книга пам’яті міста Боярка. Учасники бойових дій Другої світової війни", автор-упорядник – Віталій Приймаченко

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Боярський інформаційний центр" у Facebook.

До музею прийшли люди, яким близька історія Другої світової війни, бо вона пройшла крізь долі їхніх родин, батьків. Тому й подія відбулася неформально, а, можна сказати, у родинному колі людей, яким самим уже за 70-80 років.

Серед запрошених були учасники бойових дій Євген Митрофанов та Георгій Гороховський.

Віталій Приймаченко зачитував сторінки книги пам’яті, де йдеться про присутніх ветеранів, а також про воїнів, чиї рідні були присутні у залі. Вони також жваво розповідали про своїх родичів-ветеранів і доповнювали інформацію, викладену в книзі.

На спільну думку учасників презентації, цей літопис пам'яті потребує доповнення та другого видання. Адже пам'ять про воїнів-боярчан повинна бути збережена для майбутніх поколінь у максимально можливому обсязі.

Автора книги Віталія Приймаченка було відзначено грамотою Ради ветеранів війни, праці і Збройних сил України, яку вручив голова цієї організації Анатолій Пастовенський.

Проведення презентації книги пам’яті відбувся в рамках відзначення у Боярській міській територіальній громаді Дня скорботи та вшанування пам'яті жертв Другої світової війни.

Книжка побачила світ завдяки голові ради ветеранів Києво-Святошинського району Анатолію Пастовенському, який доніс цю ідею до начальника відділу освіти Дмитра Гончаренка. Так перший наклад книги потрапив до усіх бібліотек Києво-Святошинського району.

Завдяки фінансовій підтримці Боярської міської ради було зроблено додатковий наклад книги, а під час презентації її отримали як учасники бойових дій, так і їх рідні, які були присутні.

Нагадаємо, що у Боярці 24 липня з 16:00 до 19:00 можна буде швидко та безкоштовно зробити тести на ВІЛ та вірусний гепатит.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: