#

У Боярці відкрили виставку, присвячену загиблому фотожурналісту Максу Левіну

08.07.2022 17:50
У Боярці відкрили виставку, присвячену загиблому фотожурналісту Максу Левіну
Фото з місця подій

Учора, 7 липня, у день народження Макса Левіна у його рідному місті Боярка у парку Шевченка представили фотовиставку "Війна ще не закінчилася"/ The War Is Not Over Yet

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Центр прав людини ZMINA.

На церемонії відкриття виставки були присутні рідні, друзі та колеги журналіста, а також місцеві жителі, які прийшли його згадати. Ознайомитися з фотовиставкою можна до 28 липня.

Макс Левін знімав війну впродовж восьми років. Він висвітлював Революцію гідності, у дні найзапекліших протистоянь був на Майдані. У серпні 2014-го журналіст разом із колегами Маркіяном Лисейком, Іваном Любишем-Кірдеєм і Гошею Тихим дивом вийшов з оточення в Іловайську. Після цього він став співавтором документального проєкту Afterilovaisk про військових і цивільних, яким довелося пережити цю трагедію. Левін встиг попрацювати для LB.ua, Hromadske, Reuters, BBC, Associated Press, Wall Street Journal, TIME, Радіо Свобода.

Після 24 лютого 2022 року Макс Левін знімав вторгнення росіян на Київщину. 13 березня він вийшов на зв’язок востаннє. 1 квітня його тіло знайшли в районі села Гута Межигірська. Попередньо було встановлено, що беззбройного фотографа рашисти вбили двома пострілами зі стрілецької зброї.

У червні 2022 року "Репортери без кордонів" оприлюднили власне розслідування вбивства Макса Левіна, у якому  йдеться, що окупанти, імовірно, стратили фотожурналіста, його друга та охоронця, застосувавши перед цим допити й тортури.

Макс Левін був нагороджений посмертно орденом "За мужність" III ступеня та спеціальною відзнакою Премії імені Георгія Гонгадзе за визначний внесок у розвиток української фотографії, відданість професії та відвагу.

7 липня 2022 року журналісту мав виповнитися 41 рік. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram