#

У Боярці всі охочі зможуть безкоштовно перевірити слух

20.11.2020 20:10
У Боярці всі охочі зможуть безкоштовно перевірити слух
Фото з мережі інтернет

Завтра, 21 листопада, жителі міста Боярка зможуть безкоштовно перевірити слух у досвідченого фахівця у спеціально обладнаному мобільному кабінеті "на колесах"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на офіційний портал Боярської міської ради.

Така медична послуга стала можливою завдяки новому проекту "Кабінет на колесах" від ГО "Відчуй". Організація надає можливість усім охочим жителям Боярки перевірити слух. Акція створена за фінансової підтримки Міністерства соціальної політики України, аби вирішити проблему зі зволіканням та нехтуванням здоров’ям слуху.

Виконавчий директор організації Дар’я Герасимчук каже, що в Україні відсутня культура догляду за слухом, а про процедуру перевірки слуху нічого не відомо пересічним громадянам.

Болісно, тривало, проблематично, дорого, страшно – все це асоціації людей. Ми провели опитування 2000 респондентів, яке показало що: 62,9 % – ніколи не перевіряли свій слух. Більшість з них, на питання "Чому?" – обрали, тому що не задумувались про це. А 60 % з тих хто перевіряли – робили це, тому що мають певні порушення слуху. Як наслідок такої сумної статистики, діагностика відбувається вже при критичній втраті слуху, коли можливість відновити його є мінімальною, що призводить до інвалідності,  – розповіла Дар’я Герасимчук.

Тому вже завтра, 21 листопада, команда проекту "Кабінет на колесах" чекатиме всіх охочих жителів Боярки з 10:00 до 18:00 (обідня перерва з 13.30 до 14.30) на перехресті вулиць Молодіжної та Богдана Хмельницького.

Варто сказати, що під час акції важливим є дотримання соціальної дистанції, використання масок, дезінфекція поверхонь та рук відвідувачів.

Нагадаємо, що до кінця 2020 року заплановано завершити будівельні роботи в 12 оновлених приймальних відділеннях в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах Київської області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram