#

У Боярській громаді триває проєкт для дітей та підлітків "12 місяців за 12 днів"

01.07.2024 11:52
У Боярській громаді триває проєкт для дітей та підлітків "12 місяців за 12 днів"
Фото з місця події

27 червня у Боярській громаді стартував проєкт Боярського краєзнавчого музею, орієнтований на дітей та підлітків громади, під назвою "12 місяців за 12 днів" 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Боярської МТГ.

Проєкт орієнтований на дітей та підлітків з родин ВПО та жителів громад. Він реалізується в рамках конкурсу проєктів "Щасливі дні" від Фонду Боярської громади за фінансової підтримки Global Fund for Community Foundations та донаторів БЗкошт: Спільнокошт Земляків.

Як розповіли організатори – працівники Боярського краєзнавчого музею – на дітей впродовж канікул щотижня чекають цікаві заняття на теми й за мотивами сезонних і традиційних українських обрядів, а також традицій, адаптованих до сучасних реалій.

Під час першого заняття, яке провела наукова співробітниця Аліна Третяк, діти знайомилися з купальськими традиціями, а також з історією Боярки. Легенди, міфи, історичні факти та знахідки дослідників переплелися у купальському віночку. До речі, віночки також були. І як годиться, їх пустили на воду.

Нагадаємо, що у Боярській МТГ визначено 8 закладів загальної середньої освіти , в яких з нового 2024-2025 навчального року буде працювати інспектор служби з освітньої безпеки у межах нового проєкту зі створення безпечного освітнього середовища.

Читати "Моя Київщина" у Facebook