#

У боях за Київ загинув легендарний кіборг-захисник Донецького аеропорту "Вальтер"

31.03.2022 09:50
У боях за Київ загинув легендарний кіборг-захисник Донецького аеропорту "Вальтер"
Тарас Коваль

У вівторок, 29 березня, у боях під Києвом загинув десантник Тарас Коваль із позивним "Вальтер", захисник Донецького аеропорту у 2014 році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис засновника БФ "Повернись живим" Віталія Дейнеги у Facebook.

Тарас Коваль народився у Києві й був військовослужбовцем 95-ї аеромобільної бригади. У жовтні-листопаді 2014-го року боєць 10 днів обороняв термінал Донецького аеропорту.

Засновник фонду "Повернись живим", зауважив, що кілька його хороших знайомих вже загинуло на цій війні. Але Тарас Коваль був особливим. Він був одним із героїв легендарного календаря з Кіборгами, знятого Романом Ніколаєвим.

Віталій Дайнега написав про загиблого товариша:

Вальтер був сміливим і великим ботаном у зброї. Завжди був готовий дати лекцію, навіть якщо про неї не просили. Чесний, чистий, порядний, простий і хороший хлопець. Десантник. У 2014 пройшов майже все, включно з ДАП. Лишився таким же спокійним флегматом. Любив і був вдячний Повернись живим. Не вмів брехати, бо все було написано на його чесному трохи дитячому лиці.

Також, Дайнега закликав українців не відчувати жаль, а відчувати лють до ворога і робити все задля перемоги над окупантом.

Слідкуйте за новинами "Моя Київщина" у Telegram.

Нагадаємо, що речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник на брифінгу в українському Медіацентрі заявив, що російські окупанти, поки що, не відмовилися від спроб захопити Київ та Чернігів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram