#

У бою на Сході загинув уродженець Бучі, призер "Ігор Нескорених" Андрій Котовенко

04.05.2022 11:00
У бою на Сході загинув уродженець Бучі, призер "Ігор Нескорених" Андрій Котовенко
Андрій Котовенко

Стало відомо, що у Харківській області у жорстокому бою з окупантами загинув уродженець міста Буча, ветеран АТО та призер минулорічних "Непереможних ігор" Андрій Котовенко

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис головного редактора газети "Факти" Олександра Швеця у Facebook.

38-річний ветеран АТО Андрій Котвенко відомий тим, що у 2016 році отримав важке поранення у районі Донецького аеропорту, був на межі смерті, переніс 22 операції і двічі відмовився від ампутування.

Після реабілітації Андрій Котовенко зайнявся спортом і незабаром представляв Україну на престижних "Іграх Непереможних". Олександр Швець пише про здобутки Андрій Котовенка:

Він став чемпіоном України з важкої атлетики в м'якій екіпінгу та срібним призером з класичної важ У 2020 році він взяв "срібло" на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу в Словаччині 25 жовтня 2021 року в Польщі на чемпіонаті світу з пауерліфтингу здобув "бронзу" у дисципліні станової атлетики. До речі, всі ці змагання були не для спортсменів з інвалідністю чи ветеранів війни, а для здорових спортсменів.

Одразу після повномасштабного вторгнення росії на територію України Котовенко написав пост у соцмережі про те, що Україну треба захищати на Сході. Андрій загинув у боях під Харковом, його смерть також підтвердила дружина Тетяна.

Нагадаємо, що у селищі Бабинці Бучанської громади чоловік та жінка під час окупації забезпечували ворогів житлом, їжею та допомагали орієнтуватися на місцевості.

Читати "Моя Київщина" у Facebook