#

У бою за Пущу-Водицю героїчно загинув екснардеп Олександр Марченко

08.03.2022 13:00
У бою за Пущу-Водицю героїчно загинув екснардеп Олександр Марченко
Олександр Марченко

Учора, 7 березня, у бою з російськими окупантами в Пущі-Водиці загинув депутат Верховної Ради VIII скликання Олександр Марченко

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Олександр Марченко героїчно загинув у боях із російськими окупантами на Гостомельському напрямку. Він уродженець Вінницької області, але мешкав у Білій Церкві, яку любив не менш за свою малу батьківщину. Власне, у Білій Церкві неодноразово обирався депутатом міської ради. У 2014 році був обраний народним депутатом України 8 скликання від ВО "Свобода" у виборчому окрузі № 90 Київської області. Однак, насамперед його знали не тільки як політичного діяча, а й як великого патріота, мецената, волонтера, підприємця. 

Із початку непроголошеної війни на Донбасі Марченко в складі 72-ї ОМБР імені Чорних Запорожців пішов захищати східні кордони від бойовиків. Офіцер, ветеран російсько-української війни після поранення у серпні 2014 року як міг допомагав українським військовим на фронті вже в якості волонтера. Одним словом, робив все для перемоги. Майже два тижні тому, коли прийшло усвідомлення, що батьківщина в небезпеці, Олександр Марченко знову вирішив битися з ворогом.

Його запам'ятали як волелюбну, мудру, стійку, сміливу, надійну та життєлюбну особистість. Він завжди мав свою помірковану та принципову позицію. У січні 2022 року йому виповнилося 57 років. Назавжди Україна пам'ятатиме подвиг полеглого Героя, а російський окупант обов'язково буде покараний за свої нелюдські злочини.

Нагадаємо, що в Макарові Київської області внаслідок авіаудару російських військ по хлібозаводу загинуло 13 осіб.


Читати "Моя Київщина" у Telegram