#

У Броварах "бабусі" Кищука вдруге намагалися зірвати сесію райради (ФОТО)

19.10.2018 12:26
У Броварах "бабусі" Кищука вдруге намагалися  зірвати сесію райради (ФОТО)

Вчора, 18 жовтня, на 11-у годину ранку було призначене проведення 49-ї позачергової сесії Броварської районної ради, яку вже вдруге намагалися зірвати мітингувальники, переважно пенсійного віку

Про це повідомляє “Моя Київщина” з посиланням на інформаційний портал "Трибуна Бровари".

Фактично це була та ж група людей з тими ж плакатами, що й на попередній сесії райради. Тоді депутат облради Олег Кищук (від «Батьківщини»), який був присутній у залі, на прохання голови райради "заспокоїти своїх людей" спочатку заперечив свою причетність до мітингувальників, а згодом сам розпочав скандування гасел образливого характеру, які миттєво підхопила "група протестувальників".

Цього разу спроби голови райради Сергія Гришка закликати протестувальників звільнити президію і пересісти в зал, щоб дати можливість провести сесію, успіхом не увінчалися. Вони продовжували перебувати на зайнятих місцях та скандувати гасла образливого характеру на адресу голови райдержадміністрації, райради загалом та депутатів.

На задніх рядах залу розташувалася група молодиків, чоловік 30. Від одного з них вдалося дізнатися, що вони – по-перше, "підтримують народ", по-друге – є представниками громадської організації "Національні дружини".

Більше інформації стосовно цих гостей надав депутат Великодимерської об’єднаної громади Дмитро Іванов (був обраний депутатом громади у 2017 році від партії "Батьківщина"), до якого молоді люди направили журналіста як до старшого.

"Тут є представники трьох громадських організацій. Я маю відношення до громадської організації "Традиції і порядок", – сказав пан Дмитро в коментарі. – А ще тут хлопці з "Національного корпусу Бровари" та "Національних дружин".

Окрім того, журналіст поцікавився у Дмитра Іванова його думку з приводу написів на плакатах, на яких людину називають хабарником. Чи не суд має встановити це?

"Погоджуюся, але  ж всі знають про корупційні схеми, які діють в райдержадміністрації. До речі, я не маю відношення до тих жіночок (малися на увазі –  мітингувальники у сесійній залі РДА – авт.)", – відповів він.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Тим часом керівництво райради та депутати вирішили провести заплановану сесію у малому залі РДА, розташованому на 2-му поверсі. Так і зробили. Голова райради Сергій Гришко, розпочинаючи роботу сесії, закликав депутатів розглядати всі питання в оперативному режимі, оскільки вони пройшли детальне вивчення у комісіях райради та на президії.

Незадовго до закінчення сесії до зали увійшли чоловік 10 молодих людей. Перед цим вони силою подолали поліцейський бар’єр, виставлений на вході до другого поверху, де й розташований малий зал.

Все ж сесію, де 24 присутні депутати результативно та одноголосно розглянули вісім запланованих порядком денним питань, вдалося завершити спокійно. Чого не скажеш про подальші події. Вже на сходах райради та райдержадміністрації група протестувальників разом з молодиками поводились  агресивно та відверто по-хамськи. Депутатів, що залишали малий зал, ображали вигуками, журналістам не давали змоги проводити зйомки, чіплялися за руки тощо.

Крім цього, у дворі адміністративного приміщення невідомі облили кілька автомобілів якимось розчином.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: