#

У Броварах можуть через аукціон продати будинок разом із мешканцями

12.11.2018 16:22
У Броварах можуть через аукціон продати будинок разом із мешканцями
Фото з мережі Інтернет

Близько 30 сімей у Броварах можуть залишитися без своїх квадратних метрів, адже орендована під зведення будинку земля наразі арештована і може бути проданою на аукціонні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ZNAJ.ua".

Відзначається, що всього кілька років тому люди інвестували гроші у зведення будинку у Броварах, тоді кожен з них заплатив близько 300 тисяч гривень. Будинок будували доволі швидко та звели всього за два роки, мешканці відразу ж після здачі почали облаштовувати свої квартири, проте в експлуатацію його так і не здавали. З часом з'ясувалось, що за документами був побудований не багатоквартирний будинок, а індивідуальне житло.

"Забудовник продавав не квартири, а частки житлового будинку, точніше по 1/24-ій частині житлового будинку. Якщо подивитись нотаріально – у людини є площа зареєстрована 40 квадратів, а де вона – невідомо", - відповів начальник управління, інспекції та контролю Броварської міськради Богдан Мельниченко.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Більше того експерти з'ясували, що забудовник побудував будинок неякісно. Експерти з міської ради визнали його непридатним для життя: у будинку-привиді немає централізованої каналізації та газу. Не мали б і електрики, якби не домовилися з сусідами протягнути від них провід.

А нещодавно на дверях з'явилося оголошення, що ділянка, на якій розташований будинок, арештована через борги забудовника. Землю планують продати на торгах. Разом із домом. Адже офіційно його не існує – зареєстрований як недобудова.

Мешканці будинку по вулиці Княжицької звернулись до поліції. Аби на них звернули увагу, перекрили дорогу на Київ.

Відзначається, що звів скандальний будинок Михайло Серпокрило. Він став відомим у Броварах завдяки будівництву кількох будинків, які теж були зведення зі значними порушеннями. На контакт забудовник не виходить, а коли мешканці бачили його в останнє, він запевняв, що все вирішить.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: