#

У Броварах прокуратура намагається повернути з незаконної оренди 80 га землі

10.08.2018 15:58
У Броварах прокуратура намагається повернути з незаконної оренди 80 га землі

Прокуратура Київської області вимагає повернути землі водного фонду вартістю понад 40 млн грн із незаконного користування двох забудовників на території міста Бровари

Про це повідомляє «Моя Київщина» із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Установлено, що у 2006 році Броварською міською радою передано в оренду двом товариствам землі площею майже 80 га вартістю понад 40 млн грн для багатоквартирної житлової забудови на території ІІ мікрорайону м. Бровари для яких характерний високий рівень ґрунтових вод.

Однак, відведення земель відбулось в порушення вимог земельного та водного законодавства, оскільки вказані землі включають в себе мережу осушувальних каналів та озеро «Світловщина», яке виконує функцію водозбору з території ІІ мікрорайону м. Бровари і через систему каналів спрямовує надлишки вод до річки Осинки.

Згідно Закону заборонено будівництво будь-яких споруд у прибережних захисних смугах навколо водойм.

Реагуючи на виявлені порушення, Броварська місцева прокуратура звернулася з позовною заявою в інтересах держави до Броварської міської ради та товариства про визнання незаконним та скасування рішень міської ради, визнання договорів оренди землі недійсними.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: