#

У Броварах спалах вітрянки

19.11.2018 12:12
У Броварах спалах вітрянки

Минулого тижня у Броварах зареєстрували 13 хворих з вітрянкою, 11 із них – вихованці дитячого садочка "Теремок"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Трибуна Бровари".

Слід зазначити, що відповідно до попередніх звітів відомства, такої великої кількості хворих протягом одного тижня останнім часом не траплялося. За останній місяць у Броварах реєстрували по декілька випадків цього захворювання – приблизно по два чи три. Хворіли як діти, так і дорослі.

Як зазначають фахівці, із 9 по 15 листопада на вітряну віспу захворіли 13 дітей і жодного дорослого. 11 недужих – це відвідувачі садочка "Теремок". Іще по одному – вихованець ДНЗ "Ромашка" й учень школи №1. Усі лікуються амбулаторно.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

У відділі лабораторних досліджень вказують, що щеплення проти вітряної віспи в Україні не здійснюють. Водночас хворі мають високу заразливість. Тому спалах вітрянки закінчиться тоді, коли у суспільстві накопичиться достатній імунний прошарок людей, які перехворіли недугою.

Як зазначають лікарі, вітряна віспа – це інфекційне дуже заразне захворювання, яке найчастіше уражає дітей. Хворий на вітрянку вважається заразним в середньому протягом 10 – 12 днів: від 1 – 2 днів до появи висипу, весь період висипання і до 5 діб після появи останнього висипу (пухирця везикули).

Захворювання, яке проявляється в дитинстві, та зазвичай минає самостійно. Негативні наслідки характерніші в підлітків, дорослих, вагітних жінок та осіб із пониженим імунітетом.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: