#

У Броварах вшанували пам’ять відомого кінорежисера

22.08.2018 18:35
У Броварах вшанували пам’ять відомого кінорежисера

У суботу, 18 серпня, виповнилося б 80 років  відомому українському кінорежисеру, сценаристу та автору-постановнику історичного багатосерійного художнього фільму «Час збирати каміння» Володимиру Андрощуку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Днями в Броварській центральній районній бібліотеці вшановували пам’ять Володимира Івановича.

«Він був унікальною і глибокою людиною. Самовідданою та харизматичною. Все своє життя в нього було бажання зняти правдивий фільм про трагічні події, свідком яких він став, коли був ще дитиною. Це й польсько-українське протистояння і Друга світова війна, і зародження Української повстанської армії на Волині. І ось нарешті це стало можливим…», - поділилася дружина митця, поетеса Галина Тарасюк.

"Час збирати каміння", фільм про події на Західній Україні, про боротьбу гуцулів за свою свободу, про духовні проблеми, які слід чекати сучасникам на зламі епох.

Фільм є закликом до єдності, взаємоповаги та національної гідності, до збудування та збереження незалежної держави.

Вийшовши на початку 90-их, він став найбільшим творчим досягненням режисера Володимира Андрощука. «Він був справжнім українцем, патріотом за духом з великою відкритою душею», – говорить пані Галина.

В 2001-му Андрощук створив у Броварах телеканал «Наше місто», але через суперечки з тодішньою міською владою, змушений був піти. Сильно переживав, розчарувався в людях, яким довіряв.

«Здоров’я було вже підірване, а добила його байдужість керівників-демократів до долі українського кінематографа, які почали будувати незалежну Україну не для людей, а для себе, – підсумовує Галина Тимофіївна.- Багато цікавих ідей та проектів так і залишилися нездійсненними".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: