#

У Броварах спалах туберкульозу

14.08.2018 11:58
У Броварах спалах туберкульозу

Минулого тижня у Броварах зафіксували 4 випадки захворювання на туберкульоз. Серед них три особи – із відкритою (заразною) формою хвороби. Всі хворі мешкали в різних частинах міста – на бульварі Незалежності, вулицях Михайла Грушевського та Сергія Москаленка 

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Трибуну Бровари". 

Як повідомляють фахівці відділу, серед недужих усі є дорослими, які на цей момент не працюють. Так, жінка, що живе на Торгмаші по вул. Сергія Москаленка, наразі перебуває в декретній відпустці. Їй 28 років. Вона має відкриту форму туберкульозу.

Решта двоє, що мають заразну форму захворювання, також не працюють. Зокрема, 34-річний громадянин живе на бульварі Незалежності. А 36-літній – на вулиці Михайла Грушевського. Усі троє недужих лікуються в Київському протитуберкульозному диспансері.

Як вказують у відділі лабораторних досліджень, у помешканнях хворих здійснили дезінфекцію, а також виконали просвітницьку роботу. Спільно з лікарем-фтизіатром підготували плани оздоровлення вогнищ, де мешкають хворі з відкритою формою туберкульозу легень. Осіб (членів родини), що безпосередньо контактували із хворими, взяли на диспансерний облік і обстежили. Призначили хіміопрофілактику.

Варто зауважити, що протягом останніх декількох місяців фахівці відділу лабораторних досліджень ледь не щотижня звітують про випадки відкритої форми туберкульозу в Броварах. «Рекорд» загального числа реєстрації недуг і відкритої, і закритої форм побили минулого тижня, а також майже місяць тому – по 4 випадки. Водночас, до початку літа фахівці майже не звітували про виявлення туберкульозу в місті.

Уже не вперше захворювання заразної форми виявляють по вулулиці Михайла Грушевського. Зокрема, три тижні тому там зареєстрували 32-річного безробітного із цією недугою. А під кінець травня до лікарів звернувся 79-літній пенсіонер, що живе на цій вулиці.

Як повідомляють у відділі лабораторних досліджень, серед 4-х нововиявлених випадків один пацієнт має закриту незаразну форму туберкульозу. Хворому 47 років, він перебуває на амбулаторному лікуванні в протитуберкульозному диспансері Броварської багатопрофільної клінічної лікарні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: