#

У Броварах лікарня отримала тести для визначення коронавірусу

16.07.2020 09:45
У Броварах лікарня отримала тести для визначення коронавірусу
Фото з місця події

У місті Бровари  багатопрофільна клінічна лікарня отримала від представників Фонду Петра Порошенка та "Європейської Солідарності" тести для визначення коронавірусу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Броварським медикам передали обладнання швейцарського виробництва "Elecsys Anti-SARS-CoV-2". Як розповів директор КНП "Броварська багатопрофільна клінічна лікарня" Валентин Багнюк, обладнання, передане Фондом Порошенка, являє собою імуно-ферментний тест, який дозволяє визначати, чи є у тілі людини антитіла, які виробляються, коли людина перехворіла на COVID-19 або тільки-но захворіла.

Такі тести навіть точніші за ПЦР-тестування. Є багато випадків, коли тестування може бути неточним, а більш вірну інформацію дає наявність або відсутність антитіл, які виробляються тілом людини, яка підхоплює цей вірус. За допомогою таких тестів можна визначати, чи не захворіла людина після одужання повторно. На щастя, тут динаміка позитивна: у людей виробляється імунітет і організм уже стійкий до можливостей повторного захворювання, - зазначив очільник медзакладу.

За словами завідувачки клініко-діагностичної лабораторії КНП "Броварська багатопрофільна клінічна лікарня" Ольги Ніколаєнко, лікарня вже має досвід роботи з такими тестами. Однак їх було до цього часу небагато.

Це не перша допомога від Благодійного фонду Петра Порошенка. Раніше нам уже надавали тести та обладнання, які сприяють у боротьбі проти COVID-19. Цього разу Фонд сам звернувся до нас та запропонував допомогу, за що ми йому дуже вдячні. Зазначимо, що ці тести — швейцарського виробництва і вважаються якісними, - розповіла завідувачка лабораторії.
Ми уже почали використовувати цю партію тестів. Передбачається, що, в першу чергу, тестуватимуться лікарі, які безпосередньо працюють в зоні ризику зараження на COVID-19. Потім тестуватимемо хворих лікарні міста і району. Медичне обладнання в нашій лікарні дає можливість обстежувати в середньому 10 осіб в день, - повідомив Валентин Багнюк.

Як зауважив депутат Київської обласної ради Олег Іваненко, "Європейська Солідарність" та Благодійний Фонд Петра Порошенка не зменшує увагу до проблеми COVID-19 в Україні.

Нагадаємо, що у селищі Козин на Обухівщині нічний клуб продовжив роботу після десятої вечора, незважаючи на карантинні обмеження.

Читати "Моя Київщина" у Telegram