#

У Броварах підозрюють лікаря, з вини якого померла дитина

22.06.2021 20:55
У Броварах підозрюють лікаря, з вини якого померла дитина
Фото з мережі Інтернет

Броварська окружна прокуратура повідомила про підозру доктору, за фактом службової халатності, що призвела до смерті дитини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Установлено, що до лікаря звернулася громадянка, із скаргами на те, що у її доньки 2015 року народження, болить живіт і вночі була блювота.

Після огляду дитини, лікар в порушення вимог «Протоколу діагностики та лікування функціональних гастроінтестинальних розладів у дітей», затвердженого наказом МОЗ України № 438 від 26.05.2010, не передбачаючи можливості настання суспільно небезпечних наслідків, хоча повинна і могла їх передбачити, порушуючи свої професійні обов’язки лікаря, неналежно віднеслася до їх виконання, проявила непрофесіоналізм, поверхнево, формально провела обстеження хворої, яка потребувала медичної допомоги, неякісно та не в повній мірі зібрала анамнез її захворювання, внаслідок чого встановила невірний діагноз, який не мав будь-якого об'єктивного клініко-лабораторного обґрунтування.

У зв’язку з тим, що встановлений діагноз, не відображав основну патологію, що обумовлювала тяжкість стану хворої та лікарем не було виключено інші більш загрозливі причини хворобливого стану дівчинки  - дитина померла.

Відповідно до висновку експерта, між неналежним наданням медичної допомоги та настанням смерті вбачається прямий причинно-наслідковий зв'язок.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Броварського районного управління ГУ НП в Київській області.

 За неналежне виконання професійних обов’язків лікарю загрожує покарання у вигляді  обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також нагадаємо, що на Київщині двом особам повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

Читати "Моя Київщина" у Telegram