#

У Броварах планують відкрити центр допомоги з працевлаштуванням для особливих людей

25.02.2021 12:40
У Броварах планують відкрити центр допомоги з працевлаштуванням для особливих людей
Фото з мережі інтернет

Нещодавно у Броварах відбулась презентація проєкту "Центр соціально-трудової адаптації молоді з синдромом Дауна, аутизмом та порушеннями інтелектуального розвитку"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської облради.

Такий проєкт презентувала у Броварській міській раді благодійна організація "Перспектива 21.3", яка працює в Україні вже понад 10 років. Організація відкрила три інклюзивні класи для дітей з синдромом Дауна, аутизмом та порушеннями інтелектуального розвитку на базі державної школи-інтернату №26 у Києві, використовуючи досвід Нідерландів.

Цей досвід показав, що юнаки та дівчата з синдромом Дауна, аутизмом та порушеннями інтелектуального розвитку можуть досягнути достатньо високого рівня та бути повноправними членами суспільства..

Розповідають, що на сьогодні організацією створено два майданчики для стажування молоді з інвалідністю у Броварах – "Голландська пекарня 21.3" та інклюзивне "Кафе 21.3", яке відкриється 21 березня цього року – у міжнародний день людей з синдромом Дауна.

Мета створення Центру соціально-трудової адаптації молоді з синдромом Дауна, аутизмом та порушеннями інтелектуального розвитку – це забезпечення всебічної допомоги: підтримка та розвиток отриманих у школі когнітивних навичок (такі як читання та практична математика), супровід при працевлаштуванні та змістовна діяльність у вільний час. Організатори сподіваються, що Центр буде місцем сили, де сонячній молоді допомагатимуть соціалізуватися та адаптуватися до життя в суспільстві, – повідомляють у пресслужбі.

Відкриття Центру планується вже у вересні 2021 року.

Нагадаємо, що керівництво Броварської редакції міськрайонного радіомовлення перед ліквідацією просить виділити на зарплату працівникам додатково 226 тис. грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram