#

У Броварах ветеранів та членів їхніх сімей запрошують на навчання з подальшим працевлаштуванням

28.03.2024 08:28
У Броварах ветеранів та членів їхніх сімей запрошують на навчання з подальшим працевлаштуванням
Фото з місця події

У Броварах БФ Альони Вінницької презентував нову програму реабілітації, навчання і подальшого працевлаштування для ветеранів війни та членів їхніх сімей за фахом психолога для військових

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Трибуну-Бровари"

Навчання безкоштовне, а після отримання диплому магістра КНУ ім. Шевченка гарантують працевлаштування. У країні триває війна і все більше військових та цивільних потребують психологічної допомоги, тож така ініціатива наразі вкрай важлива.

Вчора, 26 березня, у Броварському міськрайонному центрі зайнятості відбулася зустріч, на яку запросили ветеранів, учасників бойових дій та членів їх сімей. Генеральний директор БФ Альони Вінницької Сергій Большой ознайомив присутніх із новою програмою психологічної реабілітації, отримання професії "психолог для військових" та працевлаштування за новою спеціальністю.

Програма має три етапи. Перший етап – "Ветеранська хата". Він триває протягом трьох місяців по три дні щотижня – п’ятниця, субота та неділя. Зустрічі відбуваються в санаторних умовах повного пансіону. Із учасниками проводиться психологічна розвантажувальна робота. Паралельно в режимі онлайн проходить адаптивна дофахова підготовка до майбутнього навчання по буднях – учасників готуватимуть до вступу у ВНЗ.  Партнером програми став Науково-практичний центр факультету психології КНУ ім. Шевченка.

Другий етап - навчання в магістратурі з психології.  Триватиме навчання 1 рік 4 місяці за фахом "психолог для військових". Третій етап – постмагістрський супровід входу в професію. Він включатиме в себе тримання/створення робочого місця та вихід на рівень самоорганізації; підтримка після закінчення вузу та входу в професію; допомога з працевлаштуванням.

Участь у програмі абсолютно безкоштовна для ветеранів та членів їх родин. Частину коштів компенсує програма "Ваучер на навчання" Державної служби зайнятості України, решту – БФ Альони Вінницької. Проте, аби потрапити в програму, потрібно відповідати ряду вимог: мати освітній рівень "бакалавр" будь-якого напрямку; статус демобілізованого учасника бойових дій російсько-української війни; наявність значного досвіду переживання подій війни (для жінок).

Нагадаємо, що 21-24 березня в італійському Ліньяно-Саб'ядорро відбувся ІІ етап ліцензійного Кубка світу з підводного спорту, на якому команда, у складі якої виступав броварчанин Артур Арматов, встановила світовий рекорд

Читати "Моя Київщина" у Facebook