#

У Броварському районі чиновники сільради завдали бюджету збитків на 5 млн грн

07.10.2018 05:12
У Броварському районі чиновники сільради завдали бюджету збитків на 5 млн грн
Фото з мережі Інтернет

У прокуратурі Київщини повідомили про відкриття кримінальної справи стосовно чиновників сільської ради в Броварському районі, через бездіяльність яких забудовник не сплатив пайову участь в сільський бюджет  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Установлено, що у 2009 році рішенням однієї із сільських рад Броварського району затверджено договір пайової участі у створені і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села. Згідно вказаного договору, забудовник зобов'язується сплатити до місцевого бюджету кошти пайової участі у зв'язку із забудовою житлового масиву.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Однак, як з'ясувалось, вказані кошти забудовником не сплачувались та посадовими особами сільської ради не вжито відповідних заходів для їх стягнення до місцевого бюджету.

Таким чином, в результаті неналежного виконання посадовими особами сільської ради своїх службових обов’язків, місцевим бюджетом сільської ради недоотримано майже 5 млн грн коштів пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту від забудовника.

За вказаним фактом Броварською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 367 КК України за фактом неналежного виконання посадовими особами однієї із сільських рад Броварського району своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: