#

Бучанська громада побудує нові очисні споруди спільно з корейськими партнерами

23.11.2023 18:20
Бучанська громада побудує нові очисні споруди спільно з корейськими партнерами
Фото з місця події

Сьогодні у Сеулі (Республіка Корея) бучанська делегація підписала тристоронній меморандум про спорудження нової очисної системи для Бучанської громади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис бучанського мера Анатолія Федорука у Telegram.

Однією зі сторін, що уклали договір, став Корейський інститут екологічної промисловості та технологій (KEITI). Не лишилося осторонь і Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

 Домовленості передбачають грантове фінансування проєкту, орієнтовна вартість якого складає понад десять мільйонів доларів. Для майбутніх робіт вже відведено ділянку площею сім гектарів у Бучі. Проєктування та будівництво займе до трьох років. Це будуть перші нові очисні споруди у всій Україні за часів незалежності.

Нові очисні споруди значно зменшать екологічні ризики, зроблять систему стоків більш ефективною та сприятимуть зеленому розвитку Бучанської громади.

Нагадаємо, що Анатолій Федорук, бучанський міський голова, разом з начальником КП "Бучасервіс" Сергієм Мостіпакою здійснюють триденний візит до Республіки Корея.

Читати "Моя Київщина" у Telegram