#

У Бучі медики екстреної медичної допомоги отримали новий спецавтомобіль (ФОТО)

24.04.2020 15:40
У Бучі медики екстреної медичної допомоги отримали новий спецавтомобіль (ФОТО)
Фото з місця події

Стало відомо, що в рамках виконання Київської обласної програми "Вдосконалення екстреної медичної допомоги в Київській області на 2019-2020 роки" у Бучі медикам екстреної медичної допомоги купили спецавтомобіль

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Бучанська міська рада. Офіційна сторінка" у Faсebook.

 "Сучасний спецавтомобіль сприятиме порятунку хворих, коли важливою для збереження життя є кожна не хвилина, а секунда,- зазначив під час спілкування із членами бригад Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Для міської влади важливо надати фінансову підтримку працівникам, які безпосередньо обслуговують інфікованих коронавірусом: кожен медик уже отримав одноразову допомогу у сумі 10 тисяч гривень".

Для закладу буде передано три бактерицидні лампи, куплені за кошти благодійників.

Ключі від нового авто приїхала особисто передати генеральний директор КНП КОР "Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Оксана Шарко.

"Для мешканців віддалених населених пунктів це дуже важливо, а якість надання медичної допомоги пацієнтам буде наближена до європейського рівня",- зазначила Оксана Миколаївна.

Швидка оснащена дефібрилятором, кардіографом з функцією телеметрії, кисневим та мобілізаційним обладнанням, до складу якого входять шини, евакуаційні щити, вакуумні матраси, тощо.

Як повідомила нам головний лікар Бучанської підстанції Валентина Вергулес, бригади за зміну часто виїжджають на 70, а то й більше викликів, одній бригаді доводиться обслуговувати 12 – 16 викликів, рятуючи життя, доставляти у спеціалізовані заклади тяжких хворих.

Наводить "свіжий" приклад, що стався вчора і про який вже повідомила поліція Київщини: одна із карет у супроводі патрульного наряду доставала у опіковий центр столиці дитину з серйозними опіками грудної клітки.

Перший заступник Бучанського міського голови Тарас Шаправский та начальник відділу охорони здоров’я БМР Лариса Матюшенко також привітали колектив із цією подією.

Також нагадаємо, що 24 квітня суддя Ірпінського міського суду Наталія Карабаза відмінила рішення Мікуліна, згідно з яким 890 га міста Буча було визнано лісом, та ухвалила нове, яким відмовила державі у праві на ці землі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook