#

У Бучі діяли чеченці, псковські десантники та Росгвардія, - Reuters

05.05.2022 19:40
У Бучі діяли чеченці, псковські десантники та Росгвардія, - Reuters
Фото з мережі інтернет

Видання Reuters виявило, що в період окупації в Бучі діяли підрозділ Росгвардії "Витязь"», 76 парашутно-десантна дивізія з Пскова, а також військові з Чечні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Reuters.

Журналісти зазначають, що опитали понад 90 місцевих, вивчили фото та відео з міста, а також покинуті росіянами документи.

Присутність у місті 76 парашутно-десантної дивізії з Пскова підтверджується листом, який місцевий житель знайшов у своєму будинку. Він написаний на імʼя Олександра Логвиненка, якого журналісти пізніше впізнали як десантника із Пскова.

Місцевий мешканець також розповів, що сусідній будинок також займала група окупантів. На стіні вони залишили напис "Wolf_68". Журналісти зʼясували, що у соцмережах так підписується росіянин Кирило Крючков, який служив у 234 штурмовому авіаполку, що входить до складу 76 гвардійської десантно-штурмової дивізії.

Очевидці також розповіли, що в Бучі діяли чеченські бойовики. За словами одного з бучанців, він на власні очі бачив, як 4 березня чеченські війська вели свою колону до міста. Наступного дня, 5 березня, за його словами, чеченські солдати постукали до них у двері.

Нагадаємо, що 3 травня на території Бучанського району поліція виявила тіла 10-річної дівчинки та трьох дорослих, які були вбиті окупантами.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: