#

У Бучі до річниці визволення з окупації пройшов форум "Незламні" (ФОТО)

30.03.2024 14:37
У Бучі до річниці визволення з окупації пройшов форум "Незламні" (ФОТО)
Фото з місця події

Вчора, 29 березня, у Бучі відбувся патріотичний форум "Незламні", присвячений дню визволення Київщини з окупації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Центру творчості дітей та юнацтва Київщини.  

У Бучанському ліцеї №3 зібралася учнівська молодь з районів Київщини, які потрапили в окупацію у лютому-березні 2022 року. Вони презентували свої незламні громади та поділилися спогадами про події, які відбувалися в їхніх громадах під час повномасштабного вторгнення російських військ. Загалом участь у заході взяли близько 100 осіб: педагоги та учні (вихованці) закладів освіти Борщагівської, Бучанської, Великодимерської, Вишгородської,  Глевахівської, Гостомельської, Димерської, Золочівської, Іванківської, Ірпінської, Калинівської, Коцюбинської, Немішаївської, Томашівської та  Яготинської  територіальних  громад. 

Форум розпочався із спільного виконання Державного Гімну України. Діти та освітяни також вшанували Хвилиною мовчання кожного, хто віддав своє життя за Батьківщину та нашу майбутню перемогу у російсько-українській війні – і військових, і цивільних.

Дев’ять юних краєзнавців презентували результати своєї пошукової  роботи з історії визволення Київщини від російських окупантів навесні  2022 року. Діти дослідили історію створення  та бойовий шлях військових з’єднань, які звільняли Київщину, а також   розповіли  про  відновлення  області. На захід завітали полковник 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців   Олександр Вдовиченко та сапер-доброволець Микола Кирилюк «Дід». Вони розповіли свої історії дітям. 

Нагадаємо, що 31 березня з нагоди другої річниці деокупації Бучі відбудеться концерт "БУЧА: LACRIMOSA", присвячений пам'яті невинних українців, загиблих внаслідок російської військової агресії.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: