#

У Бучі на покинутому будівництві ЖК "Форест Ленд" від вітру впав будівельний кран (ФОТО)

17.01.2022 12:45
У Бучі на покинутому будівництві ЖК "Форест Ленд" від вітру впав будівельний кран (ФОТО)
Фото з місця події

У суботу, 15 січня, від вітру будівельний кран на будівництві "ЖК Форест Ленд" впав на житловий будинок

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "ua.today" в Instagram.

Будівельний кран впав на будинок і повис на ньому. Ситуація там аварійна. Автор допису повідомляє:

Поки що ніхто не постраждав, але кран висить на краю будинку, у сусідньому під'їзді живуть люди (я і моя сім'я у тому числі).

Забудовник житлового комплексу компанія "MAX ART Development" заморозив будівництво і залишив кран. Тому люди за свій рахунок добудовують будинок.

У лютому 2020 року колишній перший заступник генерального прокурора Віталій Касько передав до НАБУ кримінальне провадження про розтрату коштів службовими особами Нацгвардії України в інтересах приватної компанії, яка придбала житло для нацгвардійців у проблемному житловому комплексі "Forest Land" у Бучі.

Тоді у справі від Головного управління Нацполіції за НАБУ було повідомлено про підозру колишньому начальнику управління розквартирування та капітального будівництва логістики Главку НГУ Леоніду Сікорі, його колишньому заступнику - ексначальнику відділу цього управління Олександру Ярошу, директору ТОВ "Бучажитлобуд - Кредит" Дмитру Лашковіцеру та керівнику ЖБК "Буча - Житлобуд № 1" Олегу Войналовичу.

Слідство встановило, що двоє службовців НГУ, діючи за попередньою змовою групою осіб разом з Лашковіцером і Войналовичем та іншими особами, достовірно знаючи про невідповідність та неповноту конкурсних пропозицій ТОВ "Бучажитлобуд - Кредит", забезпечили його перемогу у конкурсі із придбання житла для військовослужбовців. Потім було укладено низку договорів про придбання квартир, запропонованих ТОВ "Бучажитлобуд - Кредит", які не були виконані через непридатність квартир для проживання. Унаслідок цих злочинних дій держбюджету було завдано шкоду на суму 17,33 млн гривень.

Нагадаємо, що у місті Буча 35-річний чоловік схопив молоток та вдарив ним по голові свого знайомого.




Читати "Моя Київщина" у Facebook