#

У Бучі почали ексгумувати тіла з місця масового поховання

09.04.2022 08:50
У Бучі почали ексгумувати тіла з місця масового поховання
Фото з місця події

Генпрокурор України Ірина Венедіктова розповіла, що у Бучі почали ексгумувати тіла з місця масового поховання біля місцевого храму

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Lb.ua".

За її словами, роботи розпочали з великої могили біля місцевого храму. Тут захоронено близько 67 тіл загиблих.

Венедіктова зауважила:

Кожне оглядають судмедексперти, криміналісти, слідчі та прокурори. З тих, кого дістали, в більшості вогнепальні та осколкові поранення від вибухів, від деяких лишились лише фрагменти. Частина загиблих були з документами, решту ж доведеться впізнавати родичам по одягу чи інших ознаках та ідентифікувати по ДНК.

Генпрокурор зауважила, що після цього розпочнеться кропітка робота зі встановлення обставин смерті кожної жертви російських загарбників.

Також вона підкреслила:

Ми вже маємо свідків того, як цих цивільних осіб рашисти вбивали за те, що вони просто йшли за хлібом чи ліками, розмовляли українською, допомагали волонтерам або армії. Буча була одним із полігонів так званої "денацифікації", а простіше кажучи винищення українців.

Вона повідомила, що в ГПУ мають вже "100 сторінок даних військовослужбовців рф – окупантів Бучі" і завдання прокурорів - встановити кожного, "хто натискав на гачок і віддавав накази масово вбивати українців, використовувати катування та зґвалтування як зброю".

Нагадаємо, що Людмила Денісова розповіла про три випадки ґвалтування мирного населення на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: